این کارگاه با تدریس مهندس آرمان بهنام (مدرس و مجری پروژههای علم داده در زمینههای سلامت، مالی و تولیدی) ، پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۶ تا ۱۸ برگزار میشود.
بهرهگیری از بیگدیتا (Big Data) یا کلاندادهها که مجموعه اطلاعات عظیمی هستند و تحلیل آن به تنهایی افراد یا نرم افزارهای ساده انجامپذیر نیست، میتواند موجب رشد ساختارمند یک مجموعه شود. بیگ دیتا، پیوسته در حال تغییر است، رشد میکند و تکنیکها و راهکارهای تحلیل آن نیز به همان نسبت در حال پیشرفت است.
تحلیل و بررسی بیگ دیتا به اندازه دسترسی و استفاده از اینترنت ضروری است. تحلیل و بررسی درست این اطلاعات که دارای سرعت بالا، انواع زیاد و حجم گستردهای است به روش و استراتژی خاصی برای استخراج اطلاعات هدفمند نیازمند دارد و موجب کاهش هزینه و ریسک میشود.
بر همین اساس، در زمینه مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) با بررسی و تحلیل رفتار مشتریان و بخشبندی بازار نیز در دیجیتال مارکتینگ که به شدت از تحلیلهای کلان داده استفاده میکند، میتوان تصمیمات مناسبتری را گرفت. بررسی دقیق و منطقی این دادهها سبب بهتر شدن تصمیمگیریها و هدفمند کردن فرآیندهای کسب و کار مانند فروش محصول، تبلیغات، کمپینها و رویدادهای مختلف شده و علاوه بر آن تا حد بسیار زیادی کاهش هزینه و ریسک را به همراه دارد.
همچنین، مسیریابی و سرویسهایی مانند Waze و بخش Navigation در Google Maps از جمله کاربردهای روزانه حجم بسیاری از اطلاعات وسایل نقلیه در لحظه پردازش شده و بهترین مسیر پیشنهاد میشود.
شخصیسازی خدمات (Personalization) و سیستمهای توصیهگر (Recommendation Engines) نیز از جمله کاربردهای کلانداده در کسب و کارهای الکترونیک و دیجیتال هستند و در دورانی که با حجم زیاد و متنوع دیتا مواجه هستیم، استفاده از بیگدیتا، نتایج محسوس و موفقیت آمیزی نسبت به قبل به همراه داشته است.
حوزه پزشکی و سلامت نیز با توجه به اطلاعات گسترده و متنوع بیماران و به کارگیری اپلیکیشنها و ابزارهای متعدد میتواند با استفاده از بیگدیتا خدمات متفاوتی را در حوزه پیشگیری و درمان بیماریها ارائه کند. سنسورهای شتابسنج موبایل که حرکتهای افراد را ثبت میکند، از آن جمله هستند.
منبع: ایسنـا